Terug kijken op...
Door: Irene
Blijf op de hoogte en volg Irene
02 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland
Hi lieve iedereen.
Inmiddels na een onrustige vlucht aangekomen in Nieuw-Zeeland.
En de landing was briljant. We vlogen heel laag over de oceaan en toen kwam er ineens een landingsbaan!! Heel mooi om te zien.
Maar vanmorgen had ik al een blogje geplaatst... maar eigenlijk wordt het eens tijd om terug te kijken naar de afgelopen weken. Want ik kan eigenlijk niet vaak genoeg zeggen hoe heerlijk het is om elke dag op je slippers te lopen. En thuis loopt iedereen op zn heerlijke Ugg boots. Ik kan zeggen ik loop op mn heerlijke Ugg slippers ;-)
Het lijkt wel alsof ik al een half jaar weg ben. De laatste dagen zijn wel snel gegaan... maar waren daarom niet minder leuk. En om even een klein overzichtje te maken van alles heb ik wat wist-je-datjes gemaakt.
WIST JE DAT:
1. Dat er in Australie zo'n 20 miljoen mensen wonen, en dat de bevolkingsdichtheid 2,7 inwoners per km2 is??
2. En dat in Nerderland dit 397,7 inwoners per km2 is??
3. Koala's per dag 20 uur slapen??
4. En dat ze 4 uur per dag eten.... wat een leven toch.
5. Aan de Great Ocean Road geen winkelketens en fastfoods ketens gebouwd mogen worden??
6. Als je een afdaling maakt je ook weer naar boven moet LOPEN
7. In het slapen van een hostel een gratis 'snurk en ik-praat-in-mn-slaap' concert krijgt?
8. Dat er helemaal geen twaalf apostles zijn?
9. Dat ze in Aussie geen zonnebrand verkopen onder factor 30?
10. Dat als je geen kaartje hebt voor het openbaar vervoer je een boete krijgt van 6000,- dollar.
Dat zouden ze in Nederland ook moeten invoeren!!
11. Dat Uggs hier echt niet heel veel goedkoper zijn, dus sorry dames.
12. Dat er alleen al in Sydney meer 'nep' uggs verkocht worden dan in heel Nederland
13. Dat er in geen enkele supermarkt drank verkocht wordt?? En ik weet nog steeds niet waarom.
14. Maar dat ze hiervoor speciale bottleshops hebben.
15. Dat ze in Australie geven om hun mooie natuur en dat in Nederland op elk stukje groen zo'n lelijke fenixwijk wordt gebouwd.
16. Dat een kamergenoot dacht dat ik geboren en getogen Hagenees ben?
17. En dat ik dat uiteraard zie als een groot compliment ;-)
18. Dat vodafone in Australie net zo'n slecht bereik en service heeft als in Nederland?
19. Dat stapelbedden gewoon eigenlijk alleen voor kinderen bedoeld horen te zijn.
20. Dat de snelwegen hier bestaan uit dorpjes waar je maximaal 50 mag. en om de 500m stoplichten. En dat als je dan een stuk 'echte' snelweg hebt de maximale snelheid 110 is maar dat bord kom je eigenlijk nergens tegen.
21. Dat het weer in Melbourne kan van 44 graden naar 25 graden in 1 dag.
22. Dat als je kijkt naar de bevolkingsdichtheid en je zoveel ruimte hebt je toch gaat afvragen waarom alle huizen dan zo dicht op elkaar gebouwd zijn???
23. Dat sushi hier heel erg goedkoop is. Dus vaak een goedkope en gezonde maaltijd. En nee ik ben er nog niet flauw van.
24. Dat het heerlijk is om in 1 van de vele parken te zitten met een heerlijk boek en af en toe mensen te kijken.
25. Dat 1 van de leuke dingen van reizen is dat je plannen eigenlijk elke dag weer kunnen wijzigen.
26. En dat niks leuker is dan op je eigen houtje alles te doen ipv die tours te boeken.
27. Ik stiekem toch had gewild dat ik mn rijbewijs maar wel had gehaald. Want dat maakt het hier zo veel makkelijker en leuker om te reizen.
28. Dat je met reizen voornamelijk facebook en hyves vriendschappen krijgt.
29. Maar dat, dat helemaal niet erg is want met de ene persoon heb je gewoon meer een klik dan met de andere.
30. Dat als ik terug kom veel heb om over na te denken.
31. En dat ik dat nu al stiekem doe.
32. Dat ik liever met mn backpack op mn rug een heuvel op loop dan dat ik dat ding elke keer weer moet inpakken.
33. Dat mijn backpack inmiddels 4kg is gegroeid...
34. Dat dat voornamelijk komt door de bergschoen ;-)
35. Dat het af en toe makkelijker is om Engels te praten dan Nederlands.
36. Dat zelfs mijn gedachte al helemaal in het Engels is.
37. Dat 70% van de backpackers Duitsers zijn???
38. Dat reizen erg verslaven is.
39. Dat kangeroes in het wild erg gevaarlijk zijn.... en veel mensen al aangevallen zijn.
40. Dat de slangen, spinnen en kwallen verhalen die wij in Nederland horen voornamelijk broodje aap verhalen zijn.
41. Dat ik af en toe stiekem verlang naar mn eigen mandje. En dat ik af en toe even naar huis wil om een paar mensen een dikke knuffel te geven.
42. Dat ik nog steeds wacht op de klusfoto's van klusteam boskamp ;-)
43. (speciaal voor Juul) Dat Quicksilver een Australisch merk is.
44. Dat de film Point Break gaat over Bells Beach aan The Great Ocean Road. Maar dat die hele film daar nooit is opgenomen.
45. Dat mijn memorykaart van mn camera al bijna vol is ( 1500)... en dat een heel groot gedeelte alleen maar foto's zijn van het tennis. Dus ik ga zo maar even alles opschonen.
Nou lieverds, 2 blogjes in 1 dag. Wat willen jullie nog meer.
Heb er nog even en paar foto's bij gedaan.
Werk ze allemaal. En oh ja mijn Nieuw-Zeelandse nummer is: +64212617426
De planning voor de komende dagen is voornamelijk werk zoeken. De 5e vertrekt mijn bus naar Rotorua daar blijf ik 3 nachten. Dan naar Taupo, 2 nachten en vanuit daar naar Wellington waar ik bij de familie van Brigette mag blijven een paar dagen. En dan 14 februari ga ik met de Ferry naar het Zuider eiland.
Big kiss from New-Zealand!!!
Inmiddels na een onrustige vlucht aangekomen in Nieuw-Zeeland.
WIST JE DAT:
2. En dat in Nerderland dit 397,7 inwoners per km2 is??
3. Koala's per dag 20 uur slapen??
4. En dat ze 4 uur per dag eten.... wat een leven toch.
6. Als je een afdaling maakt je ook weer naar boven moet LOPEN
8. Dat er helemaal geen twaalf apostles zijn?
9. Dat ze in Aussie geen zonnebrand verkopen onder factor 30?
Dat zouden ze in Nederland ook moeten invoeren!!
11. Dat Uggs hier echt niet heel veel goedkoper zijn, dus sorry dames.
14. Maar dat ze hiervoor speciale bottleshops hebben.
16. Dat een kamergenoot dacht dat ik geboren en getogen Hagenees ben?
17. En dat ik dat uiteraard zie als een groot compliment ;-)
21. Dat het weer in Melbourne kan van 44 graden naar 25 graden in 1 dag.
28. Dat je met reizen voornamelijk facebook en hyves vriendschappen krijgt.
30. Dat als ik terug kom veel heb om over na te denken.
31. En dat ik dat nu al stiekem doe.
33. Dat mijn backpack inmiddels 4kg is gegroeid...
34. Dat dat voornamelijk komt door de bergschoen ;-)
35. Dat het af en toe makkelijker is om Engels te praten dan Nederlands.
36. Dat zelfs mijn gedachte al helemaal in het Engels is.
37. Dat 70% van de backpackers Duitsers zijn???
38. Dat reizen erg verslaven is.
42. Dat ik nog steeds wacht op de klusfoto's van klusteam boskamp ;-)
43. (speciaal voor Juul) Dat Quicksilver een Australisch merk is.
Nou lieverds, 2 blogjes in 1 dag. Wat willen jullie nog meer.
Heb er nog even en paar foto's bij gedaan.
Werk ze allemaal. En oh ja mijn Nieuw-Zeelandse nummer is: +64212617426
Big kiss from New-Zealand!!!
02 Februari 2010 - 06:36
Ka:
BRILJANT! ik kan een 1 invullen op de teambaro... weer wat geleerd van een collega ;-)
x -
02 Februari 2010 - 08:18
Corinne:
Fantastisch om je reisverslagen te lezen. Ga zo door! :-)
Ben wel jaloers op je tenniswedstrijden hoor en het lekkere weer, hihi.
Succes met werk zoeken.
Corinne -
02 Februari 2010 - 11:03
Manon:
Zoals ik gister al in mijn mail zei; ik ben absoluut niet jaloers.!! Lijkt me niks aan daar ;-)... hahaha, lieverd we mailen... Dikke kuss love you -
02 Februari 2010 - 13:55
Bettina:
Hopelijk wordt NW Zeeland weer net zo leuk als Australië! Geniet ervan meid!
XXX -
03 Februari 2010 - 08:10
Nanda:
Wist je dat...:
...ik helemaal gek ben op wistjedatjes.
...ik het superleuk vind om jouw verhalen te lezen.
...dat ik jouw nummer 6 errug grappig vind. :-)
...ik vind dat je een beetje warmte in een doosje moet stoppen en opsturen naar mij.
...het nu om sommige plekken superglad is hier.
...en ze niet kunnen strooien omdat het gisteravond geregent heeft.
...en dat het zout wéér bijna op is.;-)
..ik wacht op jouw volgende superleuke verslag.
Succes met solliciteren!
Groetjes Nanda
03 Februari 2010 - 18:44
Alien & Chris:
He liefie, Wat weer een fantastisch stuk! Ik denk dat je moet gaan schrijven :)! Je hebt echt talent en dat is geen bull-shit. Mag ik wel ff opmerken dat wij nieuwe gympies zien, heel wijs maar niet de afspraak :) :)! Wat jammer voor ons dat de UGGS daar ook belachelijk duur zijn, maar geluk voor jou hoef je ze niet aan je tas te knuppen, hi, hi. Maar Alien winkels klinkt goed, zal eens in overleg gaan met Matthijs, die zal het wel goed doen als surfdude, wel jammer dat je dan mijn favoriete restaurant niet vindt aan de great oceaan road :)!
Wist u dat nr 46: Chris mij net plechtig beloofd heeft jou foto's te sturen van de Boskamp (dit weekend)! Vanuit Emmersmeer een dikke kus van ons en natuurlijk ook van de mannen. Niet teveel nadenken over wat te doen als je terugkomt, één ding staat iig vast; diner & drinks bij Impero Romano (zelfde setting) en knuffels met ons! -
09 Februari 2010 - 19:43
Esther :
Hey Ireen,
Ik kan eindelijk op je weblog... Heeft me een hoop geklooi gekost, maar nu moet ik alles nog even bijlezen ;-)
Vind het heerlijk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!!
Geniet nog even door en succes met het vinden van een baan!! Gaat je lukken, wie wil jou nou niet??
Tot snel,
ik ga je site even uitpluizen.
Liefs Esther
(bouman, weet je wel) -
14 Februari 2010 - 19:41
Carina:
Hi!
Leuk om al je verslagen te lezen! Ik zat toevallig net te kijken naar 3 op Reis en daar waren ze ook in Nieuw-Zeeland: Auckland en ook het Zuidereiland waar jij nu zit volgens je tweets. Mooi hoor daar! Heb ik er ook alvast een beetje een beeld bij, bij alle dingen die ik hier natuurlijk nog ga lezen. Heb je al werk gevonden?
Liefs! XXX