See you later alligator, in a while crocodile - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Irene Heeres - WaarBenJij.nu See you later alligator, in a while crocodile - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Irene Heeres - WaarBenJij.nu

See you later alligator, in a while crocodile

Door: Irene

Blijf op de hoogte en volg Irene

02 Februari 2010 | Australië, Melbourne

Hi lieve iedereen!!

Na 4 weken Aussie is het nu dan eindelijk tijd om naar Nieuw-Zeeland te gaan!!! HIEP HOI HIEP HOI. Dus voor nu even een voorlopig laatste blogje uit Aussie.

De afgelopen dagen waren super. Na de road trip had ik nog een tour gepland naar de Grampians. Want ik was nu natuurlijk helemaal ingewandeld en kon elke berg/heuvel nu wel aan ;-) Alleen werd ik een beetje ziekjes. En nee niet van de biertjes... Enorme steken in mn buik. Had er een paar dagen daarvoor ook al last van.. Maar goed. Ik midden in de nacht de voicemail maar ingesproken van de touragency dat ik wou cancelen want het zou mij toch niet overkomen dat ik in dat National Park sta, boven sta en over de afgrond hang zeg maar. En 's ochtends mn mandje maar uit om nog een keer te bellen en zeker te weten dat er niet om 7.00 een busje voor het hostel zou staan. Dus daarna lekker uitgerust en me goed gedaan aan een overheerlijke Rennie bruistablet. En gelukkig ging het daarna beter.

De laatste dagen stond vooral in het teken van Tennis, tennis en nog eens tennis. Heerlijk in het zonnetje op Federation Square tennis kijken. Alleen een beetje jammer dat de soaps tijdens mooie en belangrijke wedstrijden gewoon doorgaan... Dus dan zit je daar midden in de wedstrijd en dan gaan ze in eens een of andere stomme Australische soap uitzenden.... tssssss. Als Hewitt door was gegaan was dat natuurlijk nooit gebeurd. Maar goed. De laatste dagen stond ook in het teken van kennis maken en gedag zeggen. Ineens zat het hostel ook vol met Nederlanders.... Dus was het toch wel behoorlijk wennen om weer even Nederlands te praten.. Maar weer nieuwe (facebook) vrienden gemaakt.. ;-)

Donderdagavond en vrijdag nog een poging gedaan om kaarten te krijgen voor de halve finale... maar ik had geen geluk. Achteraf ook blij want het was een behoorlijke saaie wedstrijd. Dus hebben we maar Federation Square gekeken. Samen met Brigette en Emma (nederland) onze wangen mooi gemaakt met de Zwitsere vlag!!! En na de wedstrijd de overwinning nog even gevierd in de Pub... En als je in een pub komt met een Zwitsere vlag of alleen al op straat loopt maak je aardig wat indruk. Uiteindelijk belande ik in een discussie met een Australische kerel die het belachelijk vond dat ik als Nederlander met een Zwitsere vlag op mn wang liep... Eerst dacht hij dat ik uit Australie kwam dus dat ik uit Nederland kom verzachte het een beetje.. ;-) Maar gelukkig werd ik geholpen door een paar andere hahaha. Maar het was wel weer hilarisch. Uiteindelijk begonnen mensen te vragen waar de RF voor stond... Eerst ze maar even de 'Christine' blik gegeven want hoe kan je die vraag nou stellen... tsssss. En ze daarna maar gezegd dat het voor 'Rich & Famous' stond. Maar goed na een aantal 'Snakebites' zijn we maar richting het hostel gelopen. Even uitleggen... 'Snakebites' is een drankje en erg lekker. Lijkt een beetje op rosebier..
Onderweg naar het hostel zijn Emma en ik nog aangevallen door Possoms. Blijkbaar is het niet zo'n goed idee om die beesten druiven te voeren. Want opeens kwamen er wel heel veel op ons af.. hahahaha.

Zaterdag de vrouwen-finale gekeken met Sharon. En hoewel ze Amerikaans is hebben we alleen maar geschreeuwd voor Henin.. maar helaas het heeft niet geholpen.

En zondag was dan DE FINALE!!! Brigette en ik hebben de hele stad nog doorzocht voor facepaint.. Uiteindelijk niet gevonden maar wel gewone verf. En dat werkt ook prima. Brigette op en top Murray fan en de rest van ons Federer. We hadden een mooi plekje op Federation Square en helaas begon het heeeeeel hard te regen. Maar we waren voorbereid want ik had een mooie rooie poncho!! hahaha. Gelukkig was de regen van korte duur. Inmiddels hadden we al weer vrienden gemaakt met een paar Engelsen en een Zwitsers meisje. Het was alleen een beetje jammer dat het plein zich inmiddels had gevuld met heeeeeel veel Murray fans. Waar die ineens vandaan kwamen geen idee. Maar goed de sfeer was er niet minder om. Natuurlijk hoopten ze allemaal dat Murray zou winnen. Beetje jammer voor hen dat de overduidelijke betere heeft gewonnen. ;-) Dus daarna maar even illegaal in het park een biertje gedronken. Want drinken in het openbaar en zelfs op Federation Square is verboden. Maar de wedstrijd was geweldig. Een beetje het WK/EK voetbal gevoel zoals in Nederland. We zijn maar wel verstandig geweest en onze gezichten schoon gemaakt voordat we de (Britse) pub in gingen.. hahaha.

Maar goed, het was niet alleen tennis. Er was ook nog tijd voor een laatste keer naar de Markt in St. Kilda en Kim en Brigette de poffertjes introduceren. Want als er iets populair is hier dan is het wel Dutch Poffertjes. In kookwinkels kan je zelfs een pan kopen inclusief beslag en recept.

En vandaag was mn laaste dagje in Melbourne. Eerst lekker uitgeslapen want hoewel ik eigenlijk om 9:30 al uit moest checken. Heb ik maar 10 dollar betaald om, om 12.00 uit te checken. Mn tas was al netjes gepakt. Alleen konden mn schoenen er niet meer in... En na het uitchecken ben ik nog even met Emma de stad in gegaan. Even naar het museum en een beetje sightseeing. Daarna afscheids etentje met Kim en Brigette. Dus een en al gezelligheid. En nu zit ik inmiddels al meer dan 5 uur te wachten op het vliegveld.... Dus koffie, koffie en nog eens koffie. Dus alle tijd om even een blogje te plaatsen. En mn oogjes de kost te geven bij de departure hal. En er zaten mooie 'Hello-Goobye' momentjes tussen!!! ;-) En hoewel ik dacht dat ik toch aardig voorbereid was.. was ik vergeten te kijken wat er nog in mn backpack zat... dus weg zonnebrand, weg dagcreme.... Oeps vergeten in mn grote rugtas te stoppen.. Maar goed nu op naar Nieuw-Zeeland. Heb een kamer geboekt in het Kiwi hotel. Wel een hostel kamer. Maar vond de naam wel hilarisch. Nu maar hopen dat het er ook een beetje schoon is en dat ik daar een beetje kan slapen. Dus op naar Auckland waar ik waarschijnlijk 3 nachten blijf en dan richting Rotarura, Taupo en Wellington en 14 februari vertrekt de Ferry naar Picton (zuider eiland)

Zo nu zijn jullie weer even up to date. Ik heb nog een hele lijst met wist-je-datjes. Maar dat komt in Auckland wel. Dus die hebben jullie nog even tegoed.

Slaap lekker voor straks. Bij mij komt de zon al weer bijna op.

liefs,
Irene

• 01 Februari 2010 - 18:23

Paul:

Wéér een super leuke Blog!!! we missen je hier enorm. René Merks doet de groeten ;-)

• 01 Februari 2010 - 18:24

Jeroen Droog:

Hoi Ireentje!

Weer een berichtje uit het besneeuwde Nederland....
    Dat is wel even het tegenovergestelde van het weer in Australie/Nieuw Zeeland.

Ik heb met plezier je verslagen zitten lezen....keep it up en nog veel plezier....

Groetjes en een dikke zoen van Jeroen

• 01 Februari 2010 - 18:43

Ellis:

hey meis,

ik zei al tegen Ard, Irene zit zich te irriteren aan poppetjes die iets doen op de computer, en alles behalve inchecken. haha.
    bij jou de zon bijna weer op, en hier donker en sneeuw. nederland heeft de file top 10 alweer gehaald...
    Hoop snel te lezen dat je geland bent en dat je in New Sealand zit...Ow en Sander Lantinga is alweer terug, die mis je dus! Maar was genoeg andere hotty's daar te spotten!
    Geniet meis en op naar een leuke baan!!

Dikke kus van ons..

ow en eh...ik was ook voor Murray...gunde het hem wel :-)

• 01 Februari 2010 - 19:50

Karin:

leuk leuk leuk! geniet van je zomer daar, en stuur de zon ook hier even langs... Dat witte spul heeft nu lang genoeg gelegen hoor!

Kusss

• 02 Februari 2010 - 00:06

Chris Misker:

Hoi Irene! Leuk om alles weer te lezen! :-) En de foto's te bekijken!!! Blijf komen met die updates! :-)