Nihongo ga dekimasen ;-) - Reisverslag uit Tokio, Japan van Irene Heeres - WaarBenJij.nu Nihongo ga dekimasen ;-) - Reisverslag uit Tokio, Japan van Irene Heeres - WaarBenJij.nu

Nihongo ga dekimasen ;-)

Door: Irene

Blijf op de hoogte en volg Irene

16 Mei 2010 | Japan, Tokio

Hi lieve iedereen,

Inmiddels ben ik weer in het 'prachtige' Nederland.... Nog steeds voelt het raar en heb ik het gevoel dat ik op een door reis ben. Maar ik moet wel zeggen dat het heerlijk is om iedereen weer te zien en 24 uur per dag Nederlands te kunnen praten. Speciaal bedankje aan mn welkoms comite op schiphol. En alle lieve mensen die zich hadden verzameld in Manon haar huis en me de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Maar ik vond het fantastisch!!!!
Maar jullie hebben nog wat belevenissen van me tegoed.... De planning was om mn laatste verslag in Tokio te typen.... maar het toetsenbord gaf meer Japanse tekens en de irritaties liepen dan ook hoog op want het koste mij wat tijd om het toetsenbord weer terug te zetten naar 'normale' letters ;-)

Voordat ik Nieuw-Zeeland verliet had ik het fantastische idee om een nachtje op het vliegveld door te brengen. Mijn bus zou pas na 18.00 in Christchurch aankomen en mn vlucht was de volgende dag begin van de middag. Dus ik had eigenljk niet zo zin om voor een hostel te betalen en dan ook nog uit te zoeken hoe ik naar het vliegveld moest komen. Alleen had ik het rekensommetje vergeten te maken over de tijd die ik uiteindelijk op het vliegveld door zou moeten brengen. Dus het waren een taaie 18 uur ;-) Maar opzich heb ik me nog wel uitstekend vermaakt. Na alle restaurants en shops dicht waren werd ik verbannen naar de arrivals ruimte. Want de rest van het vliegveld was dicht. Dus ik en mn tassen hebben een mooi plekje opgezocht, waar ik eerst werd vermaakt met het rugby op de tv. Maar omdat ik mn telefoon en Ipod nog op moest laden ben ik verhuisd naar een plekje tegen de muur.... maar ik zat naast de arrivals dus had een aantal mooie 'Hello' momentjes. Met alle tassen aan me vastgeknoopt heb ik uiteindelijk een poging gewaagd om te slapen wat uiteraard niet lukte. Maar na 18 uur mocht ik eindelijk inchecken en ging ik weer met de grote vogel op pad.

Eenmal in Sydney was de border control weer goed aanwezig. En werd ik gezellig ondervraagd.... want ik had gelopen in natuurgebieden. Ik had wijn in mn tas. En misschien zag ik er ook wel heel verdacht uit ;-)
In Australia zou ik eigenlijk nog een vlucht hebben naar Adelaide. Maar omdat Linda een vriendin van mij in Sydney is gaan wonen en ik haar al een lange tijd niet had gezien. Heb ik mijn vlucht naar Adelaide geannuleerd bij het inchecken. Van de vlucht naar Sydney heb ik weinig mee gekregen want ik heb heerlijk geslapen ;-) Toen ik in Sydney aankwam was het weer een uitdaging om de weg naar Linda haar huis te vinden... De vriendelijke mevrouw achter de balie nam niet echt de moeite om me ook maar iets uit te leggen, en omdat ik niet heel veel zin had om heel veel moeite te doen en trein in en trein uit te gaan. Heb ik maar een taxi genomen ;-) eindelijk een klein beetje luxe. In Sydney lekker door de stad en de leuke zijstraatjes gelopen. Leuke kroegjes opgezocht. En dan was het na 2 nachtjes al weer tijd om weer in de grote vogel te stappen naar Japan.

De vlucht naar Japan was goed te doen. Het was geen volle vlucht ik heerlijk 2 stoelen voor mezelf. Uiteraard niet geslapen.... Na al mn papierwerk weer ingevuld te hebben tijd om richting de douane en immigration te gaan. Vergezeld met veel beveiliging met mondkapjes was het gezellig een half uur wachten in een veel te warme ruimte tot ik eindelijk mn stempel kreeg.... Maar ze hebben mn vingerafdrukken en foto nu in Japan ;-)Nadat ik mn stempel had gehad en mn baggage had opgehaald was het tijd om richting de metro te gaan en Japanse centjes te pinnen. Met 70.000 Yen op zak was het dan eindelijk tijd om richting de stad te gaan. Normaal gesproken zou ik er 1 uur en 10 minuten over moeten doen om bij mijn hostel aan te komen. Maar het openbaar vervoer in Japan heeft veel weg van het openbaar vervoer in Nederland. Dus je raadt het al... VERTRAGING... De metro deed er uiteindelijk 3 uur over. En waar de vertraging om was... geen idee. Want alles was in het Japans ;-). Ik dacht me goed voorbereid te hebben door de route beschrijving naar het hostel op te schrijven en de namen op te schrijven van de gebouwen die er omheen zaten.... Maar bij het uitstappen van de metro had ik natuurlijk niks aan mn mooie omschrijving want ik was bij een ander station uitgestapt... hahahaha. Dus dan sta je daar in een drukke stad met je collectie tassen en niemand die Engels spreekt.. Maar ben maar gelijk de eerste beste winkel in gelopen. En de jongen deed erg zn best om het uit te leggen. Na ongeveer 10 buigingen te hebben gemaakt wist ik het uiteindelijk. En het eerste gebouw wat ik had opgeschreven kan al in mn zicht. Volgens mijn omschrijving zou mn hostel tegenover het hotel zijn. Maar toen ik voor het hotel stond was er uiteraard geen hostel. Dus het hotel maar ingelopen en uiteindelijk werd ik door een vriendelijke meneer naar het hostel bracht. Die was achter het hotel ;-). En wat het allemaal nog leuker maakte was dat het regende... en hard regende... Ik kwam 's ochtends aan in Tokyo. En de planning was om naar Disney te gaan. Maar toen ik eindelijk mn bed zag had ik bedacht om eerst maar even een uurtje te gaan liggen. En ik werd 's avonds om 19.30 wakker... hahahaha. Dus maar wat sushi opgehaald en daarna weer mn mandje in. de volgende dag was het SUMO tijd. Ik had in NZ al kaarten besteld voor het sumo worstel toernooi. Dus als eerste maar even de kaarten opgehaald. En omdat de 'echte' wedstrijden pas rond 1430 begonnen. Eerst maar even richting het Royal Palace geweest. Het was natuurlijk eerst een grote puzzel hoe ik er moest komen. Maar het was uiteindelijk erg simpel. Na een beetje rondgelopen te hebben bij het paleis. Was het weer tijd om richting het stadion te gaan voor het sumo worstelen. En ik moet eerlijk zeggen Sumo was geweldig. Wat een aparte wereld. Die mannen zijn echte sterren in hun land. Bij de ingang stonden allemaal mensen te wachten op de toppers die zouden arriveren voor hun wedstrijd. En als er dan 1 kwam werden een aantal helemaal gek. En het hele ritueel voor ze uiteindelijk 5 seconden vechten is briljant.

De volgende dag was het tijd om te gaan shoppen!! En werd ik eindelijk weer herenigd met de H&M, want die hebben ze in Australie en Nieuw-Zeeland niet. Na lekker te hebben rondgelopen en mn ogen uit te hebben gekeken. Ben ik naar de buurt gegaan die bekend staat als electric town. de naam zegt het al....alleen maar winkels met computers, camara's, games etc. Mn budget was niet meer echt toereikend voor een mooie nieuwe computer of camera. Maar het kijken ernaar was al leuk. En een computer met Japanse tekens had ik inmiddels niet echte goeie ervaringen mee. Na mn ogen te hebben uitgekeken ben ik richting Asakusa te gaan. Een straat vol met souvenirs winkels en de Asakusa-jinja Shrine en de Asakusa Kannon Tempel. Dus heb me lekker uitgeleefd in de kleine winkeltjes. En daarme kwam er al weer een einde aan mn mini Japan avontuur. Helaas veel te weinig kunnen zien in Tokyo dus heb een mooi excuus om nog een keer terug te gaan. En dan wil ik ook het 'echte' Japan bekijken. Want Tokyo is meer een westerse stad. Met heel veel mannen in pak en te veel gehaaste mensen. Maar het was een leuke ervaring om een klein beetje van Japan te proeven.

Na een vlucht van 13 uur was ik dan eindelijk weer in het land van; Kaas, stampot, monchoutaart van familie Meijering en natuurlijk het land van mn lieve vrienden en familie!!! Het was een geweldige ervaring die ik altijd bij me zal dragen. Een volgende reis zit al weer in mn hoofd ;-) Maar ik heb alleen maar genoten, het was een heerlijk gevoel om weg te zijn uit je dagelijkse ritme. En alleen maar te genieten en vooral geen planning hebben, geen tijd, en geen verplichtingen. Nieuwe vrienden te maken en zo veel moois te zien. Natuurlijk heb ik iedereen gemist. Maar door alle lieve berichtjes, smsjes en e-mails en af en toe een telefoontje waren jullie allemaal met me mee!!! Dank je voor het lezen. Voor mij is het nu tijd om een start te maken aan mn plakboek anders staan de foto's over 5 jaar alsnog alleen op een usb-stick. En me langzaam voor te bereiden om lange werkdagen achter een computer, terug verhuizen naar het mooie Den Haag en weer te wennen aan de dagelijkse sleur. Maar voor nu nog even lekker 2 weekjes vrij. Bij te kletsen met iedereen. En gelukkig staan de eerste gezellige weekendjes al weer in de planning!!!

Veel liefs,
Irene

• 17 Mei 2010 - 09:56

Manon:

Lieverd wat een mooie afsluiting.. Ik heb genoten van al je mooie verhalen... Nu kunnen we genieten dat je weer lekker thuis bent. Fleur is nog steeds onder de indruk van die tranen met tuiten ;-) en is enorm blij met haar cadeautjes, alles moest vanmorgen natuurlijk mee naar school....

Zusje, ik ben trots op je.!!

dikke kuss!

• 18 Mei 2010 - 19:02

Bettina:

Welkom thuis. Ik heb elke keer weer genoten van je verhalen!
    See you!
    XXX